Power to the pieper!

pieperTe vaak ben je verguisd, in de pan gehakt, tot puree gestampt. Te lang al voorbij gestreefd door rare invloeden als rijst, pasta en onuitsprekelijke hippedingetjes als quinoa. Maar genoeg is genoeg! Het is tijd dat de macht terug komt bij onze eigen, eerlijke pieper. (nou ja, wel een beetje opgeleukt)

Vandaag is de dag dat jullie niet langer meer vergeten zijn. Power to the pieper en the pieper eater!

Aardappel schotel met ‘smokey’ tomatensaus

  • Schil de aardappels dun en snij ze in stukken. Je gebruikt ongeveer 2- 2 ½ middelgrote aardappel per persoon. Kook in water beetgaar en giet af.*
  • Verwarm oven voor op 200C
  • Maak een gekruide tomatensaus:
    • fruit een ui met een teentje knoflook;
    • stoof eventueel andere fijngesneden groenten mee zoals prei, stukjes wortel en/of selderij tot het zacht is;
    • voeg tomatensaus toe bv gezeefde tomaat (passatta) uit een fles;
    • maak op smaak met oregano, tijm, chili, per/zout en (gerookte) paprika poeder.
  • Doe de piepers in een platte ovenschaal en bedek met de tomatensaus. Werk er nog wat (ontpitte!) zwarte olijven door.
  • Zet de schaal in de oven en bak zo’n 20-30 minuten.
  • Brokkel eventueel nog wat fetakaas er overheen.**

*Je hoeft de aardappels niet voor te koken, je kunt ze ook helemaal in de tomatensaus laten garen. Dit duurt wel erg lang, reken op 60-75 minuten, maar je hebt er verder geen omkijken naar.

**De olijven en feta kaas zijn al erg zout, hou daar rekening mee met het maken van de saus

 

 

 

 

Advertenties

2 Reacties op “Power to the pieper!

  1. Lijkt mij erg lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s