Hongaarse zuurkool-vegetarisch fast food

zuurkool-gefermenteerdVreemd dat ik dit recept nooit gedeeld heb: zuurkool is een van mijn favoriete groenten, dit gerecht staat binnen 20 minuten op tafel en is ook nog eens geschikt voor mensen die niet zo dol op zuurkool zijn -de zure kool wordt gemaskeerd door de paprika en pittige worst-.  Maar ja, worst deed ik niet meer dus hoe kun je zo’n gerecht nu vegetariseren zonder dat je de toevlucht hoeft te nemen tot vleesvervangers? Ik gebruik daarvoor kastanje champignons, paddestoelen en ook wel bruine of zwarte bonen. Dit zorgt voor een ‘vlezige’ bite. Ook blokjes gebakken pastinaak hebben dit effect. En verder moet je natuurlijk gewoon ervoor zorgen dat het gerecht goed op smaak is.

Hongaarse zuurkool-vegetarisch fast food

  • bak achtereen volgens ui, knoflook, champignons/paddenstoelen en paprika;
  • knijp de zuurkool uit en snij het iets kleiner en schep door het groentenmengsel;
  • voeg gezeefde tomatensaus (passata) toe en een paar lepels gekookte zwarte bonen en kruiden:  komijn-, paprika-, en chilipoeder (geen zout!);
  • laat alles even doorkoken
  • proef of het op smaak is, (is het nog te zuur, doe er dan een een scheutje diksap of honing bij)
  • zuurkoolServeer met gekookte rijst of puree (van aardappel, pastinaak en/of knolselderij)
  • Eet je dit als eenpansgerecht maak de ‘saus’ dan wat dikker: pureer een deel van de bonen en schep door de saus.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s