Gepimpte bieten schotel

bietjesOfwel: hoe je de slappe, verschrompelde bietjes uit je groentebak kunt laten schitteren in dit heerlijke groentegerecht met exotische kruiden:

Gepimpte bietenschotel

  • Kook rijst of een ander graan gaar (ik vind parelgort hierbij heel lekker), giet af als het gaar is en laat in gesloten pan staan
  • Boen de bieten schoon, schil ze en snij in kleine blokjes*;
  • Fruit ondertussen een uitje en voeg er de blokjes biet met wat vers geraspte gember aan toe;
  • Voeg vocht toe in de vorm van citroen-, en sinaasappelsap en eventueel wat bouillon tot de bietjes ongeveer voor 1/3 onder staan;
  • Voeg kruiden toe zoals: kardemomzaadjes (inhoud van 3 pitjes) – wat kruidnagelpoeder – 1/2 theel kaneel – 1/2 theel komijn – 1/2 theel korianderpoeder, (of een kant en klaar mengsel als ras al hanout) en laat het geheel een tijdje (15-20 min) stoven;
  • Hak wat paranoten fijn (ong 50 gr p.p) en een stuk santen (ong. 25 gr p.p) en doe dit met een flinke hand rozijnen bij de bieten;
  • Voeg extra vocht toe indien nodig en laat alles doorkoken totdat de bieten voldoende zacht zijn
  • Schep het graan erdoorheen en laat even meewarmen of serveer het er bij
  • Lekker met frisse salade van winterpostelein

Dit gerecht is natuurlijk heel snel te maken met een restje graan (bv gegratineerde-bieten-geitenkaasuit de vriezer) en eventueel voorgekookte bietjes.

Advertenties

Een Reactie op “Gepimpte bieten schotel

  1. Ha, dat klink goed! Dank je voor dit leuke recept!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s