Rode bessen yoghurt cake

rodeaalbes‘Oh wat fijn, daar maken we lekker rode bessen cake van.’ Shoot, waarom had ik daar zelf niet aan gedacht, voor ik mijn laatste schaaltje bessen weggaf. Tuurlijk smaken die zure bessen heerlijk bij een zoet toetje. Sterker nog, rode bessen zijn het ideale toetje omdat het de spijsvertering bevordert.

Gelukkig vond ik nog wat achtergebleven rode parels. Wat een wonder dat de vogels deze met rust hebben gelaten. Maar wat was het recept ook alweer? Afijn, ik maakte deze eigen variant met yoghurt. Net een echt toetje, maar het is natuurlijk gewoon cake en supersimpel om te maken.

Rode bessen yoghurt cake

Verwarm de oven voor op 180 graden

  • Meng 100 gram (spelt)meel en 100 gram bloem met 2 tl bakpoeder en een snufje zout.
  • Laat 100 gr roomboter helemaal smelten en schenk bij het meel
  • Meng 200 ml yoghurt, 3 eieren, sap van 1 limoen/citroen en 50 ml honing eerst door elkaar en dan door het deeg
  • Schep voorzichtig 100 gram rode bessen erdoor

Bekleed de cakevorm met bakpapier. Schuif de cake de oven in en bak in 1 uur 15 minuten gaar.

versie 2.0:

* wentel de bessen eerst door bloem dan zakken ze niet weg in het deeg;

* voor een nog luchtiger cake klop je de eiwitten eerst stijf en schep je ze op het allerlaatst door het deeg

* Besmeer de cake na het bakken met yoghurt en besprenkel met citroen/limoen rasp

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s