‘Veganized’ pasta met schorseneren

Kijk, dat meer plantaardig eten wellicht een goed idee is voor mens, dier en milieu mag inmiddels duidelijk zijn. Het wordt je zo in je gezicht gedouwd dat zelfs ik als niet-vleeseter denk: ‘kom maar door met die kipkluifjes’. Maar goed, zie het als een kans :-). Tijdens deze ‘nationale week zonder vlees‘ bieden veel restaurants een vegetarisch menu; zijn er veel vegetarische producten in de aanbieding en overal recepten te vinden. Je hoeft niet gelijk helemaal ‘vegan’ maar wat uitproberen kan geen kwaad, toch. Dus eens vegetarische speckjes in de stamppot en een volgende keer misschien gebakken uien/champignons ipv vlees(vervanger). 

Mijn ‘uitdaging’ is om vooral alternatieven te vinden voor kaas, bijvoorbeeld in dit recept van Mme Zsazsa:  pasta met schorseneren. Ik ging opzoek naar een alternatief voor de Parmezaanse kaas. Met gemalen zonnebloempitten, edelgist en zout kom je al een heel end en vooruit, nog een stukje tofu erbij omdat ik dat toch nog had liggen. Er kwam een verrassend lekker gerechtje uit. Kijk dat kan dan maar zo gebeuren.

Veganized pasta met schorseneren

  • zet water of bouillon op voor de pasta
  • schil de schorseneren (ik doe het met grond en al met de dunschiller) en leg ze gelijk onder water met een beetje citroensap tegen verkleuren. snij ze in schuine stukken en smoor ze veel boter (of olie voor ‘vegans’) en tijm gaar (deksel op de pan dus);
  • maak ondertussen het hierboven genoemde mengsel met zonnebloempitten, edelgist, zout en eventueel tofu; maal fijn (ik gebruik een nutribullet of koffiemolen)
  • (kook ondertussen de pasta)
  • bak de paddenstoelen of champignons, doe het mengsel erbij en bak even mee; voeg het kookvocht van de schorseneren en eventueel wat extra bouillon (van de pasta) toe en roer tot een sausje, breng goed op smaak met peper en citroensap;
  • Meng alles door elkaar en schep er op het laatst flink wat fijn gesneden peterselie of rucola door.

(foto gepikt van Mme ZsaZsa)

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.