Feestelijke Welkomstcocktail

Erg leuk om je gasten voor het kerstdiner of oudejaarsavond te verwelkomen met een feestelijke cocktail of mocktail. Een mocktail is een alcoholvrije variant. Ze wordt bereid uit frisdranken, vruchtensappen, fruit, siropen en andere alcoholvrije ingrediënten. De term mocktail komt uit het Engels, van ‘to mock’ (namaken) en ‘cocktail’.

Onze welkomstcocktail is gemaakt met Kombucha*, een gefermenteerde drankje wat zorgt voor een licht bubbeltje (een heel klein beetje alcohol, maar dat is hooguit 0,5 %). Vul aan met vlierbloesem siroop voor een bijzondere smaak, wat troebele appelsap voor het zoetje, bronwater voor extra ‘ bruis’, een heel fijngesneden stukje bleekselderij voor een zoutige ‘ bite’ (en eventueel garnering) en wat rode goji bessen voor het ‘zuurtje’  en de feest. Hieronder de verhoudingen, maar geef er vooral je eigen draai aan!

Ingrediënten voor 8 champagneglazen van 120 ml
– 160 ml vlierbloesemsiroop
– 400 ml troebel appelsap
– 400 ml kombucha
– 160 ml bruiswater
– 1 stengel bleekselderij
– handje gojibessen

*Kombucha is een verfrissend drankje met een zoetzure smaak dat ontstaat door de fermentatie van gezoete thee. Door het toevoegen van een zogeheten SCOBY (Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast) worden de aanwezige suikers gefermenteerd. De alcohol die ontstaat bij dit proces is normaal bij het vergisten van suikers. Dit percentage is laag, hooguit 0,5%. Je kunt Kombucha makkelijk zelf maken als je een SCOBY hebt. Kombucha is ook te koop bij de natuurwinkel.

Vega Vrijdag Kerstspecial Welkomstcocktail

Vega Vrijdag Kerstspecial recept #1. Van www.natasjassoepkeuken.nl, geïnspireerd door recepten van allerhande en de Groene Kookacademie.

Advertentie

Een Reactie op “Feestelijke Welkomstcocktail

  1. Pingback: Kerstspecial menu | (K)eet mee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.