Selderij (of sellerie) salade is reepjes knolselderij in een mayonaise saus (uit een plastic bakje en meestal met een wat nare zurige nasmaak). Waldorf salade is (bleek) selderij met appel, walnoten en druiven op een bedje van ijsbergsla. Voor het geval de ‘Waldorf’ op is kun je deze variant gebruiken:
- Maak de knolselderij schoon en snij deze in fijne stokjes (iets kleiner dan ik op de foto heb gedaan). Eventueel kun je de knolselderij iets blancheren als je het nog te hard vind. Besprenkel met wat citroensap.
- Maak een dressing van (stand)yoghurt of kwark, (beetje mayonaise erdoor), mosterd, beetje honing en peper/zout en schep de knolselderij er direct door. Laat dit mengsel zeer een uur staan zodat de smaken goed intrekken.
- Maak de salade af met stukjes appel, bloedsinaasappel en geroosterde walnoten en leg het op een bedjes van winterpostelein.
Samen met soep en brood een prima maaltijd. Ook goed te gebruiken als broodbeleg, voorafje en lunchgerecht.
Pingback: Bleekselderij · Seizoensgroenten goede voeding op alle fronten
I love your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or did you hire someone to do it
for you? Plz respond as I’m looking to construct my own blog and would like to know where u got this from. thanks a lot
Thank you! Iti is very easy to make your own blog with WordPress. The theme is Coraline. Good luck.
Pingback: Deze weken van het land | (K)eet mee