Boerenstoof

20141111_131808Heerlijk, er is weer boerenkool. En nee, je hoeft niet te wachten ‘tot de vorst eroverheen is gegaan’. Ook zonder smaakt het prima. Deze keer niet de klassieke stamppot variant maar met pastinaak:

  • snij een ui in partjes en fruit in olie of boter;
  • pastinaak schoonmaken en in blokjes snijden en toevoegen aan de uien;
  • boerenkool fijnsnijden en met een scheutje water of bouillon toevoegen, dit alles 10 minuten laten stoven;
  • ondertussen in een droge koekenpan wat sesamzaadjes roosteren totdat ze lichtbruin zijn en beginnen te geuren;
  • een appel en wat feta in blokjes snijden, bij de groenten doen;
  • op smaak maken met peper, zout (nauwelijks wat nodig) en een beetje verse gember

Lekker met rijst of een ander graan en een noten sausje (beetje notenpasta losroeren met hete bouillon).

2 Reacties op “Boerenstoof

  1. Je kunt het ook met palmkool maken.

  2. Zodra er weer boerenkool in het groentenpakket van de Oosterwaarde zit, ga ik dit recept proberen. Lijkt me erg lekker!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.