Sperziebonen met kokos-citroensaus

Het is kennelijk een goed bonenjaar: ik heb ze al in allerlei kleuren, lengtes en dikte voorbij zien komen. Deze keer de speksnijboon. Ongeveer net zo lang als een snijboon maar dan vleziger en grillig gevormd.  De schil is ook wat ruwer.

Deze keer weer eens een receptvariant van de Groene Kookacademie: sperziebonen met kokos citroensaus. Ik gebruik dus de speksnijboon ipv de sperzieboon. Voor het gerecht maakt het niks uit.

  • ui en knoflook fijnsnijden en in olijfolie zachtjes fruiten
  • bonen wassen, in stukken snijden en bij de ui/knoflook doen.
  • wat water en een stukje citroengras (sereh) toevoegen toevoegen en koken totdat de bonen net beetgaar zijn
  • stuk santen (kokoscrème)* toevoegen en laten smelten
  • op smaak maken met pittige kerrie, zout, kokosrasp en citroensap. Als het te zuur is kun je nog een scheutje diksap toevoegen.

Ik meng er nog wat tomaten door en met peulvruchten en/of quinoa heb je een heerlijke maaltijdsalade.

*(volgens recept zou je kokosmelk toevoegen en dit met de citroengras in laten koken maar dat lijkt me te snotterig worden)

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.