Pompoen crème (toetje)

pompoen De verse voorjaarsgroenten schieten de grond uit. Het wordt nu tijd om de laatste pompoen op te eten, bijvoorbeeld met dit verrassende toetje. Stiekem een lekkere manier om nog wat extra groenten binnen te krijgen en het recept kan niet eenvoudiger! Je gebruikt de pompoen namelijk rauw (!). De slagroom erin is niet alleen heel lekker maar ook nodig om de betacaroteen goed op te nemen.

  • Snij pompoen in grove stukken (als de schil te hard is geworden, deze eerst verwijderen), gebruik ong 200 gram voor 4 personen;
  • doe de pompoen in de blender met wat dadels (zonder pit!), 1 dl slagroom*, sap van 1 sinaasappel, wat yoghurt en pureer tot alles heel glad is;
  • maak op smaak met kaneel, snufje zout en wat gembersiroop. Voeg wat extra dadels toe of wat agavesiroop als je het wat zoeter wilt.
  • garneer met sinaasappelrasp of gehakte nootjes

* eventueel kun je (een deel van) de slagroom opkloppen er op het laatst door het mengsel scheppen voor een extra romig effect.

** waarschijnlijk ook prima te doen met wortel, suggereerde het proefpanel, maar dan heet het uiteraard geen pompoencrème.

Recept is afkomstig uit de Kleine Vegetariër, super (dun) kookboek met lekkere vegetarische recepten voor kinderen).

Een Reactie op “Pompoen crème (toetje)

  1. Pingback: Kerst rest · Duurzaam gezond en lekker eten

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.