Pompoen crème (toetje)

pompoen De verse voorjaarsgroenten schieten de grond uit. Het wordt nu tijd om de laatste pompoen op te eten, bijvoorbeeld met dit verrassende toetje. Stiekem een lekkere manier om nog wat extra groenten binnen te krijgen en het recept kan niet eenvoudiger! Je gebruikt de pompoen namelijk rauw (!). De slagroom erin is niet alleen heel lekker maar ook nodig om de betacaroteen goed op te nemen.

  • Snij pompoen in grove stukken (als de schil te hard is geworden, deze eerst verwijderen), gebruik ong 200 gram voor 4 personen;
  • doe de pompoen in de blender met wat dadels (zonder pit!), 1 dl slagroom*, sap van 1 sinaasappel, wat yoghurt en pureer tot alles heel glad is;
  • maak op smaak met kaneel, snufje zout en wat gembersiroop. Voeg wat extra dadels toe of wat agavesiroop als je het wat zoeter wilt.
  • garneer met sinaasappelrasp of gehakte nootjes

* eventueel kun je (een deel van) de slagroom opkloppen er op het laatst door het mengsel scheppen voor een extra romig effect.

** waarschijnlijk ook prima te doen met wortel, suggereerde het proefpanel, maar dan heet het uiteraard geen pompoencrème.

Recept is afkomstig uit de Kleine Vegetariër, super (dun) kookboek met lekkere vegetarische recepten voor kinderen).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s